BosanskiHrvatskiSrpskiEnglish
Search
Login

BeHaBIOCert - Zadruga za organsku kontrolu i certifikaciju p.o.

Aktuelno

OBAVJEŠTENJE

Od naredne kalendarske godine BeHaBIOCert će, preko AgriBioCert-a, moći nuditi usluge certifikacije prema BIO SUISSE standardu, a što je preduvjet plasmana Vaših eko-proizvoda na švicarsko tržište.

Najljubaznije Vas molimo da na web stranicama www.agribiocert.hr pročitate detaljnu službenu informaciju o tome što je BIO SUISSE standard i certifikacija. Prema zaključenom ugovoru o suradnji BeHaBIOCert i AgriBioCert će obavljati usluge stručne kontrole prema BIO SUISSE standardu u BiH, a certifikaciju će provoditi International Certification Bio Suisse AG (ICB).

Na temelju Vašeg pokazanog interesa za ovom dodatnom uslugom BeHaBioCert je odredio godišnju paušalnu cijenu od 120,00 KM po postupku stručne kontrole prema BIO SUISSE standardu u slučaju da nam se takva kontrola pravovremeno najavi jer će se tada obaviti skupa sa redovitom stručnom kontrolom prema EU propisima. S tim u vezi obavještavamo Vas da ćete ovu stručnu kontrolu od naredne godine moći prijaviti putem novog dopunjenog obrasca Prijave za certifikaciju.

Опширније...
Radionica: Osnovne informacije o pravilima organske proizvodnje i normi EN 17065

BeHaBIOCert je u toku prošle sedmice u Ravnom, Konjicu i Jablanici održao radionice sa temom „Osnovne informacije o pravilima organske proizvodnje i normi EN 17065, sa naglaskom na organsku biljnu proizvodnju, organsko stočarstvo i pčelarstvo te Pravilnik 834/2007, a naročito na postupak certifikacije od podnošenja aplikacije do izdavanja certifikata“. Radionice su organizovane u okviru Projekta Stvaranje uslova za zapošljavanje kroz ciljanu podršku u poljoprivrednoj proizvodnji “, koji implementira njemačka nevladina organizacija Help Hilfe zur Selbsthilfe e.V., a finansira Vlada Savezne Republike Njemačke u saradnji sa navedenim općinama.

Опширније...
About me
О нама

БеХаБИОЦерт је прва цертификацијска кућа-чланица Међународне федерације покрета еколошке пољопривреде (IFOAM) из БиХ. Бавите ли се производњом, прерадом и прометом (трговина, увоз, извоз) еколошких пољопривредних и прехрамбених производа, БеХаБИОЦерт Вам може понудити међународно прихваћени стручни надзор и цертификацију Ваших производа према различитим стандардима еколошке производње те тиме омогућити несметани приступ тржишту БиХ...

- Pročitaj više -

О еколошкој полјопривреди

Цилј еколошке пољопривреде је систем одрживе...

Oрганска храна

Неколико ствари које треба имати на уму...

Зашто се цертифицирати?

Босна и Херцеговина, као будућа чланица ЕУ мора...

Како добити цертификат?

Цертификација је процес провјере да ли су задовољени...

Uredba EU br.834/2007, zemlje članice EU – izdavanje certifikata od strane ovlaštene organizacije (ABC)