BosanskiHrvatskiSrpskiEnglish
Search
Login

BeHaBIOCert - Zadruga za organsku kontrolu i certifikaciju p.o.

OBAVJEŠTENJE

E-mail Ispis

Od naredne kalendarske godine BeHaBIOCert će, preko AgriBioCert-a, moći nuditi usluge certifikacije prema BIO SUISSE standardu, a što je preduvjet plasmana Vaših eko-proizvoda na švicarsko tržište.

Najljubaznije Vas molimo da na web stranicama www.agribiocert.hr pročitate detaljnu službenu informaciju o tome što je BIO SUISSE standard i certifikacija. Prema zaključenom ugovoru o suradnji BeHaBIOCert i AgriBioCert će obavljati usluge stručne kontrole prema BIO SUISSE standardu u BiH, a certifikaciju će provoditi International Certification Bio Suisse AG (ICB).

Na temelju Vašeg pokazanog interesa za ovom dodatnom uslugom BeHaBioCert je odredio godišnju paušalnu cijenu od 120,00 KM po postupku stručne kontrole prema BIO SUISSE standardu u slučaju da nam se takva kontrola pravovremeno najavi jer će se tada obaviti skupa sa redovitom stručnom kontrolom prema EU propisima. S tim u vezi obavještavamo Vas da ćete ovu stručnu kontrolu od naredne godine moći prijaviti putem novog dopunjenog obrasca Prijave za certifikaciju.

U slučaju da se stručna kontrole prema BIO SUISSE standardu zatraži naknadno, odnosno nakon provedbe redovite stručne kontrole prema EU propisima, osim plaćanja paušalnog iznosa klijent će morati podmiriti i troškove dodatne kontrole (putni troškovi i dnevnica kontrolora).

Što se tiče troškova certifikacije koju će provoditi International Certification Bio Suisse AG (ICB) ona će Vam biti besplatna ako imate poznatog kupca/uvoznika u Švicarskoj budući u tom slučaju kupac/uvoznik snosi troškove certifikacije. U slučaju da sami želite izvesti u Švicarsku bez poznatog kupca/uvoznika Vi ste dužni platiti troškove Bio Suisse certifikacije koji, ovisno o vrsti, iznose od ca 650,00-1.350,00 KM po postupku.

Stoga je preporuka naših kolega iz Švicarske da prije same Bio Suisse certifikacije pronađete kupca /uvoznika svojih proizvoda koji će snositi pripadajuće troškove.

Napomena: Uslov za BIO SUISSE standard je EU certifikat.